top of page

CÍLKOVA SKUTEČNĚ DOMÁCÍ ŠKOLA

Děti z Cílkovy domácí školy za sebou mají týden a půl ve skutečně domácím vzdělávání. Že pilotní provoz on-line školy s přehledem zvládnout děti, o tom jsme snad ani nepochybovali, ale ti rodiče! Děkujeme za nabitých pár dní, za Vaše nasazení, trpělivost a ochotu, moc si toho vážíme!


Výuku se snažíme co nejvíce individualizovat, s dětmi se potkáváme denně ve různě poskládaných skupinkách na videokonferencích, nicméně ty neslouží primárně k výuce, ale k vzájemné motivaci, potkávání se, sdílení zkušeností. Vidíme se moc rádi a lépe se nám pak samostatně pracuje!


Od následujícího týdne se více zaměříme na dlouhodobé plánování práce jednotlivých dětí. Zapojujeme do on-line výuky také Lenku a začínáme s konverzacemi v angličtině podle úrovně znalostí jednotlivých dětí. Markéta tvoří třeťákům nově mustr pro osobní plán učení. Vybíráme z ŠVP to podstatné, co mají děti umět, a navrhujeme různé cesty, které vedou k cíli, jednou z nich jsou vždy také individuální konzultace s Markétou. Děti si pak vyberou si samy. Věříme ji, že to dají, protože "...Láska je trpělivá, laskavá, nezávidí,..., láska věří." 1. Korintským, 13. kapitola


Rodičům jsme doporučili také několik doplňkových nástrojů, které mohou doplnit výuku v průběhu samostatného vzdělávání. Nemyslíme, že je potřeba to s časem stráveným u obrazovek nějak přehánět, ale občasné využití doporučujeme. Vyprecizovali jsme výběr zdrojů pouze na ty, které navazují na náš směr vzdělávání a tedy konkrétní školní zkušenost našich dětí.


Český jazyk

používáme učebnice Nové školy, která má velkou databázi možného procvičování a soutěží pro děti, které by to bavilo :-)


Matematika


Matematika a prvouka

Fraus umožnil online učebnice a další doplňky pro výuku, my od něj máme matematiku a prvouku pro 3. třídu, tak si je můžete bezplatně stáhnout a děti mohou procvičovat již probrané učivo


Angličtina


Scio

Scio umožnillo testy online zdarma, tak kdo máte chuť si děti otestovat či víte, že to mají rády, máte prostor









Nejdůležitější zprávy
Nejnovější zprávy
bottom of page