top of page

Předměty a použité metody

Čtení a psaní

ve spojené první a druhé třídě pracujeme s metodou čtení sfumato. Podpora čtenářství a čtenářské gramotnosti je klíčovým pilířem školy. Metodika rozmanitých čtenářských dílen je běžnou součástí práce s knihou. Za zásadní považujeme spolupráci s knihovnou v Nymburce.

Matematika

Matematiku vyučujeme podle pana profesora hejného. snažíme se aplikovat všech 12 klíčových principů. V oblasti matematiky klademe důraz na rozmanitost a vnímání všemi smysly, výuka musí děti bavit. Matematickým talentům uzpůsobujeme rozmanitost nabízených úloh navíc. Matematickou gramotnost žáků vnímáme jako jednu z priorit. 

Prvověda

Základem prvovědy je pozorování světa kolem nás, badatelství, experimentování, objevování, tvoření hypotéz a jejich ověřování. učíme žáky základům vědecké práce (projekty vzdělávacího centra TEREZA, např. Les ve škole), zkoumáme nejen přírodu pod mikroskopem. Používáme i běžné pracovní sešity pro prvouku, ale vybíráme z nich jen některá témata.

 

Anglický jazyk

Výuka angličtiny probíhá jednou týdně, seznamujeme žáky se základními frázemi, slovíčky a písničkami. Jako vodítko nám slouží učebnice cambridge university press. Je to sada Kid's BOX.

Výtvarná, hudební, pracovní, dramatická a tělesná výchova

často tvoříme z nejrůznějších materiálů, zpíváme, posloucháme hudbu, tančíme a dětem nabízíme i hru na sopránovou zobcovou flétnu, na tělocvik chodíme do Sokolovny. dramatizujeme pohádky a další příběhy, učíme se básničky.

Pracujeme často v centrech aktivity, která rozvíjejí proces učení žáků v oblasti kooperace, samostatnosti a přesahu výuky do praxe.

Hodnocení je u nás formativní, na vysvědčení slovní. Klademe důraz na sebehodnocení, vzájemné hodnocení a sebereflexi.

 

pracujeme s třídními pravidly, tvorba pravidel je společná.

 

bottom of page